marjojajamaskaraa1

 

Myynnissä Noora Shinglerin – Marjoja ja Maskaraa Kirja kertoo hyvin ruoan ja kosmetiikan hyvistä ja huonoista puolista.

Miksi ja miten siistyä ekoon?

Jos sinulta kysytään käytätkö paljon kosmetiikkaa, vastaat todennäköisesti, että en paljoa tai kyllä käytän paljon. Todellisuudessa molemmat vastaajat saattavat käyttää melkein yhtä paljon kosmetiikkaa. Kosmetiikaksi lasketaan kaikki shampoosta huulirasvaan, perusvoiteen ja meikkien väliltä, kaikki mitä siis ihollesi laitat.

 

Tiedätkö mitä synteettinen kosmetiikka sisältää ja mitä se aiheuttaa sinulle ja ympäristölle?

Synteettinen kosmetiikka on täynnä ns. turhanpäiväisiä aineksia esim. mineraaliöljyjä, jota käytetään myös autoissa, parapeeneja, jotka ovat hormoninhäiritsijöitä ja pahimmillaan niitä löytyy lasten hammastahnoista. Peg-yhdisteitä, jotka koostuvat syöpää aiheuttavista aineisosista ja monia monia allergiaa aiheuttavia aineita ja ainesosia kuten kaikissa synteettisissä hiusväreissä on.

 

Silikonit ovat myös oma osuutensa. Silikoni kertyy hiukseen ja hiuspohjaan tukkien hiuksen kraaterin aiheuttaen mm. hiustenlähtöä. Ympäristöön päästyään silikoni hajoaa ainoastaan kuivissa olosuhteissa, joten vesistöissä silikoni vain kertyy kertymistään.

 

Oletko joskus kärsinyt hiuspohjan kutinasta, hilseilystä tai kirvelystä?

Jos vastauksesi on kyllä, todennäköisesti olet herkistynyt synteettiselle kosmetiikalle.

 

Myös kaikki muut iho-oireet kuten epäpuhtaudet ja ihottumat voivat johtua kosmetiikan sisältämistä aineista.

 

Siirtyessä luonnonkosmetiikkaan ja kasviväriin, hiukset voivat paremmin, ovat elinvoimasemmat ja tuuheammat. Monilla myös hiustenlähtö hidastuu ja tilalle kasvaa uutta hiusta.

 

Miten sitten siirtyä luonnonkosmetiikkaan?

Jos kotoasi löytyy kasa purkkeja ja purnukoita joita et malta heittää pois, anna ne eteenpäin tai käytä loppuun. Voit siirtyä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikan pariin, tai tehdä muutoksen kertaheitolla. Ihon, hiusten, hiuspohjan ja kehon kestää hetki tottua muutokseen. Saattaa ilmaantua lisää hilsettä tai iholle finnejä, ne ovat merkki puhdistumisprosessista, joka tasoittuu ajan kanssa. Tarvitaan vain vähän kärsivällisyyttä.

 

Tilanteeseen auttaa puhdistushoidot. Pahimmissa tapauksissa puhdistushoitoja voidaan joutua tekemään useita kertoja, mutta useimmilla jo ensimmäinen puhdistushoito auttaa.

 

Joskus hiuspohjan oireiluun voi olla syynä jokin sisäinen vaiva, esim. vilja tai sokeriherkkyys. Stressi on myös iso tekijä hiuspohjan ja hiusten oireilussa.

 

Kasviväri on hoitava ja luonnollinen vaihtoehto!

 

Jokainen asiakaskäynti on yksilöllinen ja palvelut katsotaan jokaiselle tarpeen mukaan.