Kasviväri

Kasviväri on turvallinen vaihtoehto sinulle ja ympäristölle. Synteettisille väreille allergisoitunut tai herkistynyt voi käyttää kasvivärejä turvallisesti. Kasvivärille voi toki olla allerginen jos on esim. pähkinäallergiaa ja värissä on käytetty pähkinää ja indigo saattaa aiheuttaa päänsärkyä. Itse en tiedä ketään, joka olisi kasviväristä saanut allergista reaktiota.

Kasviväri on täysin luonnollinen väri. Vaihtoehtona ovat Henna, joka on punainen, Cassia, joka on väritön, sekä Indigo, joka on vihertävän sinertävä, jolla saadaan tummia ja ruskeita värejä. Sekä näiden sekoitukset.

Kasviväriin siirryttäessä, tehdään hiukseen puhdistus, jotta kaikki muotoilutuotejäämät ja muut kertymät saadaan hiuksesta pois. Kasviväri kiinnittyy vain hiuksen pintaan ja silloin hiusksesta on saatava ylimääräiset aineet pois.

Kasviväristä tulee aina kaunis ja luonnollinen väri. Tyvikasvusta ei jää niin selkeä ero, koska kasviväri jättää hiuksen eri tummuudet esiin. Harmaita ei saada samoin peittoon kuin synteettisellä, vaan otetaan hyötykäyttöön ja harmaat tulevat kauniisti esiin raitoina, mutta väri kyllä peittää harmauden jos sitä jäit miettimään.

Värjäysväli saattaaa pidentyä eikä väriä tarvi välttämättä muutenkaan laittaa niin usein.

Kasviväriin siirtyminen on prosessi jos hiuksessasi on synteettistä väriä. Kasvivärillä kun ei saada vaalennettua, mutta kirkastettua kyllä eikä tummennus ole yhtä tehokas kuin synteettisellä värillä. Jos oma hius on täysin harmaa ja latva tumma, on tehtävä tuplavärjäys tumman lopputuloksen saamiseksi. Tumma tyvi ja vaalea latva saadaan tasoitettua hiukan, mutta vaalean latvan on annettava kasvaa pois. Ensimmäinen kerta kasvivärissä ei vielä välttämättä kerro kaikkea, mutta kärsivällisyydellä hiuksesta tulee kaunis ja luonnollinen..

Kasviväri suojaa ja hoitaa hiusta sekä hiuspohjaa, joten on hyvä vaihtoehto huonokuntoiselle hiukselle. Hiuksia saattaa myös kasvaa lisää selkeästi ja hius vahvistuu, voi hyvin ja on kiiltävä. Kasvivärissä siis ei ole huonoja puolia! Tuu rohkeesti kokeileen!
Galleriassa ja Facebookissa on ennen ja jälkeen kuvia kasviväreistä.