Energialeikkaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Tukka hyvin, kaikki hyvin” – Energialeikkaus

 

Monia hämää nimen sana energia ja siksi usein energialeikkaus selitetään vain teknisenä leikkauksena jossa otetaan huomioon hiuksen laatu, pyörteet yms. Toki energialeikkaus on myös näitä, mutta se on myös paljon muuta. Haluatko kuulla miten energialeikkaus vaikuttaa henkisellä tasolla? Tässä mennään vähän rajan yli, mutta moni on kiinnostunut kehon ja mielen vaikutuksesta joten tässä lisäinfoa!

 

Energialeikkaus ennen kaikkea tasapainottaa energioita. Kaikki ympärilläsi on energiaa, ihmiset, eläimet, tavarat, maapallo.  Kun tulee se päivä jolloin et ole enää sinut hiustesi ja leikkauksen kanssa, hiusten energiat ovat epätasapainossa. Mitat ovat kasvaneet mallista pois, hius on huonokuntoinen tai latvat haaroittuvat. Et voi henkisesti hyvin ja ahdistaa, koska hiuksesi ovat huonosti. Silloin varataan aika kampaajalta ja jos haluat astetta paremman kokemuksen, varaa aika energialeikkaukseen ekokampaajalta!

 

Hiukset, persoonat ja hiustenleikkaukset ovat erilaisia. Kun hiustenleikkaus on tasapainoinen ja kantajalleen sopiva, on hiustenlaitto helppoa. Useimmat ihmiset haluavat helpon hiustenleikkauksen jota ei tarvitse suuremmin laittaa.. Tämä on juuri sitä parhaimmillaan. Leikkaus kestää pitkään hyvänä kun leikkaus on tehty teknisesti ja tarkasti hyvin, laadukkailla saksilla. Hius ei haaroitu eikä latva kulu niin helposti.

 

Moni kuvittelee myös kasvattaessaan hiuksia, että niitä ei kannata leikata, itse olen toista mieltä. Mieti vaikka kasveja. Niitä leikataan ja harvennetaan ja hoidetaan tietyin väliajoin, jotta ne kasvavat ja voivat paremmin. Hiukset käyttäytyvät mielestäni samoin. Hiukset saavat välillä kasvuspurtteja ja kun huono latva on leikattu pois, hius näyttää paremmalta eikä vain katkeile kasvaessaan. Hius on myös tietyssä mitassa sellainen, että siitä ei enää huomaa helposti kasvua. Aina hius kasvaa, mutta jos latva on huonokuntoinen, ei kasvusta ole pituuteen hyötyä. Joku voisi sanoa, että hiukset ovat kuollutta ja ovathan ne tietyllä tasolla, mutta itse olen kokenut sen, että olemassa oleva hiusten väri ja laatukin voi muuttua.

 

Ruokavalio ja terveelliset elämäntavat näkyvät hiuksista. Terveet hiukset ovat elinvoimaiset, kiiltävät ja sävykkäät. Energialeikkauksen avulla jopa hiusten sävy ja väri voi muuttua paremmaksi. Väri tasoittuu ja kirkastuu, oli sitten kyseessä värjäämätön tai värjätty hius.

 

Hiusten kasvuun vaikuttaa moni muukin asia. Kuun vaikutus on yksi. Kuukaudessa on tiettyjä päiviä jolloin hiukset kasvavat nopeammin leikkauksen jälkeen tai päiviä jolloin hiusmalli pysyy paremmin muodossaan. Nämä perustuvat vanhan kansan kuunkierron ohjeisiin puutarhan ja kodin hoidossa.

 

Siirrytään vielä takaisin leikkaukseen. Energialeikkaus aloitetaan aina intialaisella päähieronnalla, joka vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa ja tekee hiuksista elävämmät. Hiukset ovat enemmän pöyhkeät eivätkä liimaudu päätä pitkin. Päähieronta on rentouttava, mutta energisoiva hoito jonka aikana voit ottaa hetken täysin itsellesi. Energialeikkaus toimii parhaiten pitkään hiukseen, mutta on sovellettavissa lyhempiinkin hiuksiin ja malleihin. Leikkauksessa yhdistetään hiuksen ja ihmisen energiakentät, jotta ne ovat yhteydessä toisiinsa ja olet enemmän tasapainossa. Mieli pystyy yhdistymään kehoon ja ylemmät chakrasi tasapainottuvat.

 

Suosittelen myös, että selvänäköiset eivät pitäisi otsatukkaa, koska se peittää kolmannen silmän. Toki otsatukalla voi sitten vaikka tietoisesti peittääkin jos kyseessä herkkä ihminen, mutta aktiivisuutta haluavien kannattaa vielä harkita asiaa.

 

Jos koet väsymystä, alavireisyyttä tai päänsärkyjä, ne voivat johtua ylempien chakrojen epätasapainosta jonka energialeikkaus korjaa. Hiuksesi ovat kuin tuntosarvet, jotka ohjaavat sinua tietämättäsi. Intiaaneilla jotka metsästävät ja jäljittävät ovat pitkät hiukset, jotta he tuntevat paremmin maayhteyden ja kokevat, että hiukset ovat heille tärkeä lisä yhteydessä itseensä ja luontoon. On myös tehty tutkimus intiaaneista, joilta katkaistiin hiukset, eivät pystyneet enää jäljittämään yhtä hyvin. En väitä, että kaikilla tarvitsisi olla pitkät hiukset, mutta hiusten merkitys on tutkittu asia ja kaikilla on oma tyylinsä.

 

”Tukka hyvin, kaikki hyvin.” Hiuksista heijastuu monet asiat tai toisinpäin niin, että kehon kivut ja säryt heijastuvat hiuksiin. Energialeikkauksessa voikin tulla esiin kehon epätasapainoa, mutta niitä ei hiustenleikkaus paranna, vaan ne johtuvat jostain syvemmistä asioista.

 

Jos haluat pitää tasapainon hiuksissasi pidempään, muista hoitaa hiuksiasi laadukkailla luonnonkosmetiikkatuotteilla ja käyttää hyvää harjaa tai kampaa. Rikkinäiset ja piikikkäät harjat ja kammat kannattaa vaihtaa suosiolla uusiin. Ekokampaamosta löytyy hoitovinkkejä kaikille hiuslaaduille ja hiusmalleille.

 

Energialeikkauksessa otetaan huomioon asiakkaan persoona, hiuslaatu ja kunnioitetaan hiuksen omaa tahtoa. Leikkauksessa kuunnellaan ja tunnustellaan hiusta, joka kyllä kertoo mistä sitä kuuluu leikata. Vaikka hius haluaisi lyhemmäksi mitä hiuksen omistaja, niin kompromissit tehdään aina siten, että asiakas on tyytyväinen. Jos esim. olet kasvattamassa vanhaa väriä pois, kärsivällisyys on valttia ja palkitaan tulevaisuudessa.

 

Oikein ja hyvin leikattu hius näyttää ja tuntuu hyvältä sekä nuorentaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokemuksia energialeikkausesta:

 

Tea: Moni sanoo, että menee kampaajalle rentoutumaan. Nyt voin sanoa, että Anniinan käsittelyssä todellakin rentouduin. Tunsin miten energiat lähti virtaamaan, olo tuntui hyvältä ja tyyneltä. Hiukset on nyt leikattu elinvoimaisiksi, malli on juuri minulle sopiva ja tasapainottaa minua ulkoisesti ja henkisesti.

 

Tanja: Nykyään en muuta leikkausta hiuksiini otakaan kuin energialeikkaus. Sopii hyvin tällaiselle luonnonkiharalle pitkälle hiukselle. Kiharat saa helposti laskeutumaan kauniisti ja muutenkin helppo käsitellä hiuksia. Hauskinta on hiustenvärin muuttuminen aina leikkauksen jälkeen, usein vaaleampaan tai tulee punertavia raitoja.

 

Kiinnostuitko energialeikkauksesta? Varaa aikasi täältä! <3

Energialeikkaus sopii oikein hyvin Curly Girl metodia noudattaville! 

 

-Ekokampaajasi Anniina